Nieuws


Afscheid dirigent Lex van Diepen.

Op maandag 11 juli 2022 heeft Lex van Diepen afscheid genomen van het koor waar hij zeven jaar dirigent van was.

Hij werd ontvangen met koffie en gebak (van bakker Hendriksen).

Nadat hij het voltallige koor bij een tiental liedjes begeleidde op de piano werd hij verrast met een afscheidslied dat geheel voor zijn afscheid geschreven was door een koorlid. Hierna kreeg hij een mooi cadeau en een emmer vol bloemen, waarvoor ieder koorlid een persoonlijke wens of herinnering op een kaartje had geschreven en aan een door ieder apart gekozen bloem gehangen, waardoor het een kleurig en mooi divers boeket was, wat vooral dankbaarheid uitdrukte.

Na deze huldiging werd het afscheid meer een bourgondisch feest door alle lekkernijen die door koorleden waren meegebracht. Daarbij werden natuurlijk heerlijke drankjes geserveerd door een medewerker van de Haar in Randwijk, waar Together elke maandagavond om 20.00 uur repeteert.

Het voltallige koor was aanwezig, een mooie gelegenheid om nog een laatste groepsfoto met de scheidend dirigent te maken.


November 2019: twee-koren concert in Zetten

Op zondag 10 november 2019 gaven wij samen met de Vluchtheuvelcantorij een concert in het HPC in Zetten. De koren openden samen het concert en zongen daarna voor en na de pauze per koor een aantal liederen uit hun eigen repertoire. Aan het slot van het concert zongen we weer gezamenlijk een mooi Iers afscheidslied.


Explosieve groei in september 2019

Onze goede buur uit Elst, het koor PassePartout is helaas opgeheven. Omdat wij in het verleden veel met elkaar hebben gezongen en de dirigent deelden, hebben veel oud-leden de weg naar ons koor gevonden. Hierdoor zijn we inmiddels gegroeid van 28 naar 44 leden en dat klinkt geweldig!


Kerstconcert 2018

Zaterdag 22 december 2018 zongen wij samen met gastkoor PassePartouT uit Elst een breed scala aan vrolijke, sfeervolle, bekende en minder bekende liederen rondom het thema Kerst. Hierbij zongen beide koren zowel samen als apart. Dit vond plaats in de Wanmolen.


Jubileumconcert “de Eendracht” in Arnhem

Op 3 november 2018 werd, samen met 4 andere koren een bijdrage geleverd aan het jubileumconcert van Muziekvereniging Eendracht uit Schaarsbergen in de Diaconessenkerk te Arnhem. Samen met dit prachtige orkest en zangeres Iris Kroes werd een spetterend optreden verzorgd met prachtige vertolkingen van o.a. de Carmina Burana, You Raise Me Up en een swingende medley van Motown hits.


Cultureel festival “Wereldwijd de Heerlijkheid” in Hemmen

n september 2018 is ons koor gevraagd een optreden te verzorgen tijdens het culturele festival “Wereldwijd de Heerlijkheid”; onder flinke belangstelling zongen wij in De Oude School een breed scala aan moderne nummers, maar ook tere balladen kwamen aan de orde.


Gelezen in Het Gemeente Nieuws online:

Zettens zangkoor is terecht Happy Together

Zetten – Het was muzikaal genieten zaterdagavond in De Rank. Onder leiding van dirigent Lex van Diepen creerdegemengd zangkoor Together deze avond een sfeervolle, gemoedelijke muzikale happening. Het publiek kreeg een prettige afwisseling van tere balladen, slepende volksmelodien, klassieke stukken en herkenbare moderne liederen te horen.

Het mag worden gezegd; Together biedt een volmaakt evenwicht tussen de stemmen. Afgewogen, feilloos van timing, zorgvuldig afgewerkt en prachtig van klank. Dirigent en koor hebben voelbaar iets te vertellen. Zo werd de vrolijke noot met het swingende happy together meteen aan het begin al gezet. En zong en neuriede het publiek vol enthousiasme mee tijdens het muzikaal intermezzo dat dirigent Lex van Diepen vol verve op de piano ten gehore bracht. Gevoeliger nummers als Tears in heaven en het prachtige meerstemmige Hallelujah, werden ingetogen en voortreffelijk gezongen. Arrangementen van Fields of gold, One moment in time en het prachtige Only time van Enya, boden veel herkenning. En tijdens de heerlijk in het gehoord liggende musicalmedley van Andrew Lloyd Webbermuziek, kon het publiek gewoon niet meer stil zitten. Het publiek verveelde zich duidelijk geen moment. Met het afsluitende lied A sky full of stars werd het publiek alvast uitgenodigd voor het ongetwijfeld even boeiende kerstconcert op zaterdag 22 december waarbij wordt samengewerkt met het koor PassePartouT uit Elst. Een aanrader.

Geschreven door Kitty Bouw.


Pannenkoeken eten bij het Pannenkoekenhuis Aan de Linge

Ons koor heeft de gezellige traditie om jaarlijks pannenkoeken te eten als afsluiting- of start van het zangjaar.

Reacties zijn gesloten.